top of page

Reeducació i

PSICOMOTRICITAT

Al Gabinet de Psicologia Sant Adrià

el treball amb nens consta de les següents fases:

Aula de kindergarten

Entrevistes

Entrevistes inicials

amb els pares / tutors

on es recollirà

el motiu de consulta

i l’historial del nen.

  Psicodiagnòstic

Psicodiagnòstic amb el nen basat en entrevistes,

joc i/o administració de tests.

Resultats

Devolució als pares dels resultats obtinguts i orientació sobre la teràpia idònia a seguir.

 

Informar dels resultats al propi nen implicant-lo des del primer moment en el procés terapèutic, promovent la seva voluntat de sortir endavant i superar les dificultats.

 

LevitaciĆ³n

Què treballem

en reeducació?

Entenem la reeducació com un tractament que millora la relació que té el nen o   'adolescent amb els seus processos d’aprenentatge i que poden estar interferint en el seu rendiment acadèmic. La intervenció en reeducació està orientada als alumnes de primària i secundària que presentin alguna dificultat específica d’aprenentatge o de funcionament cognitiu associat o no a altres trastorns com podrien ser el TDAH (Trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat o sense), el TEA (Trastorn de l’espectre autista), el TEL (Trastorn específic del llenguatge), la dislèxia o la discalcúlia entre d’altres.


Tenint en compte que actualment els alumnes han d’enfrontar-se a un sistema educatiu exigent i competitiu on, a vegades, el rendiment acadèmic pren una gran importància, la nostra manera d’enfocar la reeducació va més enllà d’oferir un recurs de reforç escolar, ja que incorporem com les variables emocionals i psicològiques de cada alumne poden estar interferint en els seus processos d’aprenentatge. Amb la reeducació, per tant, pretenem acompanyar emocionalment a l’alumne en les seves angoixes, frustracions i en el desenvolupament de la seva autoestima i autoconcepte.


Nosaltres considerem que cada nen i adolescent és diferent i per tant el seu ritme de desenvolupament és particular, per tant els nostres tractaments reeducatius  siguin psicopedagògics o psicomotrius es recolzen en les capacitats que ja presenta cada alumne a partir de les quals anirem potenciant el desenvolupament dels aspectes on presentin més dificultats.

bottom of page